Menu

Varmprat & Matlagning Kring Lägerelden - Tema Prestationen/Nyttan

Stockholm

Ekskogen Tipi
torsdag, 25 april 2024 kl:18:00

PRIS: Vårkampanj halva priset! 340 kr (ordinarie 680 kr)
TID: 18.00-21.00, datumet du bokat
VAR: Hackstalund 7, Vallentuna i Norra Stockholm - 4,5 mil norr om T-Centralen.

SAGT OM FRILOSOFIKVÄLLAR
TID TILL EFTERTANKE
”Frilosofera i tipi-tält vid lägerelden i sällskap med en grupp kloka kvinnor, kunde inte bli bättre. Elda, laga mat tillsammans, tänka, tänka högt, tänka tillsammans och tänka stort i en trygg, varm och tillåtande miljö gav mig tid till eftertanke, nya tankar och ny energi.
Vår stund tillsammans satt i länge efteråt. Vår engagerade samtalsledare höll i gruppens filosofiska samtal på en lagom utmanande och lyhörd nivå, god mat och en fantastisk miljö gjorde det hela till en upplevelse som jag kommer att bevara i mitt hjärta länge.”
/Ingela Burman

MENTAL MASSAGE
”I Tipin runt brasans sken får orden och tankarna vandra fritt. Frilosofi ger mig möjlighet att, tillsammans med andra, tänka långa ofärdiga tankar utan krav på prestation.
Utifrån ett tema och några enkla förhållningssätt skapar vi rum för gemensam reflektion som leds av Gunilla på ett tydligt, lugnt och metodiskt sätt. En lyx med regelbunden mental massage i vardagen!”
/Cecilia Harder

Upplev livsberikande Lägereldssamtal och matlagning över öppen eld i skogsbrynet
Människor har i alla tider lagat mat och delat tankar runt elden. Naturen och elden har en naturligt avstressande effekt på oss. Och kanske är det det som gör att tankarna vandrar mer tryggt och fritt i lågornas sken. En god grogrund för gemenskap och fina samtal om det som rör vad det innebär att vara människa på olika sätt.
Här träffar du andra som är nyfikna på att stressa ner med lite lagom uteliv och samtal kring existentiella frågor. Vi är en liten, intim grupp på max 6 personer för att alla ska få möjlighet att komma till tals och bli lyssnade på.

Vem trivs i EkskogenTipi?
Du som:

Spenderar mycket tid inomhus och saknar utelivet
Söker en prestationspaus i en avstressande miljö
Har lessnat på skärmar och kallprat om serier, matpriser och renoveringar
Vill prova lägereldssamtal och enkel eldmatlagning tillsammans med andra
Längtar efter varmprat, lite djupare samtal kring de stora frågorna där svaren inte går att googla
Är nyfiken på nya perspektiv kring vad det innebär att vara människa
Vill utforska egna och andras tankar genom filosofisk praxis
Söker en gemenskap där dina reflektioner är efterfrågade
Är redo för ett vardagsäventyr i lugnets tecken i norra Stockholmstrakten

Längtar du ut, har levt ett liv, funderar kring det ibland och vill ventilera tankar och lyssna till andras funderingar så är du som klippt och skuren för en lägereldsplats.

Vad du kan förvänta dig
NÄRASKOGEN
Vi njuter lugnet som skogen förmedlar. Vindens sus i trädtopparna och fågelkvitter är ljud som smiter genom tältduken. Idealt för en stunds Prestationspaus i vardagen.
En god grogrund för otvunget tankesmidande när pulsen saktar ner en smula. I Tipin håller vi oss torra och i lä oavsett väderlek.
GEMENSKAPA
Vi övar oss i långsamma samtal där ofärdiga tankarna får fritt spelrum. Där vi – utan krav på förkunskaper annat än ett levt liv – väver nya insikter gemensamt genom att provtänka högt och lyssna med öppenhet.
I dialogen övar vi på lyssnande och förståelse för varandra och låter oss bjudas nya perspektiv. Genom metodiken filosofisk praxis tränas vi i dialogkompetens vilket öppnar för utforskande samtal.
BACK TO BASIC
Vi lagar mat över öppen eld. Elden som ger näring åt våra samtal där vi närmar oss ämnen kring vad det innebär att vara människa. Lågorna hjälper oss på något underligt vis med mod att våga utforska tillsammans och vädra funderingar och tankar i snällhet.
Ämnet vi samtalar kring är: Prestationen/Nyttan
Lite tankar att mjuka upp med: Hur kan man beskriva prestation/nytta? För vem presterar man? Hur förhåller man sig balanserat till prestation? Om man inte kan prestera – är det samma sak som att vara onyttig? Är utmattning prestationsallergi?
Vi samlas i EkskogenTipi och startar kvällen med att elda och laga vegetarisk mat gemensamt över öppen eld. Du som vill testar att göra upp eld med tändstål. När magen fått sitt tar samtalet vid. Du får en kort introduktion av ämnet som uppvärmning och sedan handleder jag samtalet. Vi samtänker högt och lyssnar med öppet sinne och respekt för varandras perspektiv och erfarenheter.


Bra att veta

Inga förkunskaper behövs, så släpp duktigheten en smula. Vi är alla filosofer när vi funderar kring våra levda liv och det är kring detta vi håller oss.
Oömma kläder efter väder. Vi har tak över huvudet och lägereld men vi sitter en hel del stilla så ordentliga kläder och skor är bra att ha.
Ett öppet och nyfiket sinne för såväl uteliv som nya perspektiv på livet.
OBS! Meddela allergier i samband med bokning.




Mer information
Vill du veta mer kan du kika in på gunillarolness.se. Har du frågor, tveka inte att höra av dig: eld@gunillarolness.se

Datum / Tid

torsdag, 25 april 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Ekskogen Tipi

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad