Menu

Mohamed Toukabri – The Power (of) The Fragile

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
torsdag, 1 december 2022 kl:19:00

Efter att ha varit separerade i flera år hittar Mohamed och Latifa varandra igen på scenen. The Power (of) The Fragile är ett möte mellan två världar, två kroppar, två sinnen. Latifa har alltid drömt om att bli dansare, sonen Mohamed hade möjlighet att göra dansen till sitt yrke. Scenen blir en plats där minnen får ny betydelse och där en ny framtid kanske kan ta vid för de båda.The Power (of) The Fragile är ett möte mellan Mohamed och hans mamma. När Mohamed Toukabri tillslut fick Belgiskt medborgarskap här om året kunde hans mamma tillslut få visum för att komma och hälsa på honom i Europa. Deras liv och drömmar börjar smälta samman, men tiden gör anspråk på sitt utrymme mellan mor och son.

The Power (of) The Fragile är en samling bilder, reflektioner över hur relationen mellan mor och son kan se ut, över vad det innebär att vara hemma och att åka bort. Det är en föreställning om rörelse, om kroppar och människor, om vikt och vad det innebär att bära vikt, om att vara tillsammans och att vara isär. Det är ett ömt porträtt av en nära relation.

I ett ljudlandskap som referar till naturen, till religiösa platser, till mytologiska figurer och till universum befinner sig de båda kropparna i ständig förändring. The Power (of) The Fragile är, med Tokabris egna ord "en pamflett över rätten att förflytta oss precis vart vi vill".

Datum / Tid

torsdag, 1 december 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad