Menu

Cassiel Gaube - Soirée d études

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
tisdag, 21 mars 2023 kl:19:00

Med en passion för housedans och dess vokabulär har koreografen Cassiel Gaube låtit grotta ner sig i dansstilens mejslade fotarbete och skickliga vändningar. Här kartläggs och dekonstrueras alla de steg som ingår i housedansens repertoar. Trion leker med stegen, dess karaktäristiska studsande ”footworks” och bålens gungande ”jacking”.

Rörelser, rytmer och attityder flätas samman, synkroniseras och upplöses. Med hjälp av kroppslig och musikalisk logik utforskas housedansens rika ordförråd och dansarna hittar nya uppfinningsrika sätt att artikulera dem tillsammans.

Soiree d’etudes bjuder på en överraskande dialog med samtida dans och housedance. Ett ordlöst samtal mellan dansarnas fotarbete där ljudet från sneakers och andetag är det enda som hörs.

Dansens Hus Scen Elverket, Linnegatan 69, Östermalm
Föreställningslängd: ca 60 minuter

Cassiel Gaube
Koreografen och dansaren Cassiel Gaube är utbildad vid P.A.R.T.S. i Bryssel där han utexaminerades 2016. Med sin bas i både Bryssel och Paris har han dedikerat sig åt dansstilen house med ett koreografiskt arbete befinner sig i skärpunkten mellan samtida dans, hiphop och klubbdans. Han navigerar sig välbetänkt mellan praktikerna för att hela tiden hitta nya former och uttryck.

Datum / Tid

tisdag, 21 mars 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad