Menu

Charlotte Engelkes - Concerto di Figura

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
fredag, 28 april 2023 kl:19:00

Figurnära danskonsert med Charlotte Engelkes i ett djupt musikaliskt samtal med 22 varelser av det kreativa grundämnet papier-mâche.

Gestalter i både den yttre och den inre världen är medspelare i Charlotte Engelkes nya föreställning ”Concerto di Figura” – en danskonsert där Charlotte omger sig med 22 väsen som inte tänker låta sig beskrivas med enkla benämningar. De byter humör, temperament och avsikter beroende på ur vilken vinkel vi betraktar dem. Eller är det de som betraktar oss?? För vem spelar huvudrollen i detta papperslätta kammardrama??

Som vandraren i Schuberts ”Winterreise” rör sig Engelkes från rum till rum och flyttar runt sina figurer i historier och drömmar – ömsom tröstande vänner, ömsom dömande församling. Det blir samtal, fest, förhör och mirakelmättad vardagsdramatik på högsta nivå.

Den nykomponerade musiken är skapad av Willi Bopp, Charlottes samarbetspartner sen många år, och binder samman denna lekfulla, eftertänksamma mix av sång, dans och text.

”Under rehabilitering och världspandemi har jag, och många andra, tvingats att leva i isolering och fått djupare kontakt med både vår inre styrka – och kanske också med helt nya rädslor. Nya berättelser har tagit form i avskildheten, och manifesterar sig nu som gestalter med främmande former. Vilka är de? Kan de erbjuda hjälp? Kan de visa oss ett nytt sätt att existera? Att vara själv betyder inte alltid att man är ensam.

28 april
Välkommen på eftersnack i foajen

Dansens Hus Scen Elverket, Linnegatan 69, Östermalm
Föreställningslängd: ca 70 minuter

Datum / Tid

fredag, 28 april 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad