Menu

Andersson Dance - Mössan

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
fredag, 12 maj 2023 kl:19:00

Med den österrikiske författaren Thomas Bernhards novell ”Mössan” i handen tar koreografen Örjan Andersson dig med in i en hallucinatorisk, groteskt komisk drömvärld där allt rör sig runt, ja just det, Mössan. Vems är den? Och vad finns ägaren?

I skymningen hittar en man en mössa på en ödslig landsväg. Han blir besatt av att hitta ägaren. Men det mörknar, både ute och i mannens inre värld. I ett tillstånd av hallucinationer, neuros och dröm reflekterar mannen över sitt tillstånd och var han kan hitta ägaren till mössan. I någon av de fula orterna som vägen förbinder borde han finnas.

Mössan är ett virtuost kraftprov för en skådespelare. Koreografen Örjan Andersson skapar tillsammans med skådespelaren Olof Yassin ett fysisk solo där orden får kropp. Här presenteras en både skrämmande och groteskt komisk värld som beskriver människans instängdhet i sitt eget huvud.

Den österrikiska författaren Thomas Bernhards maniska novell skildrar en absurd resa in i besatthetens värld. Till sist upptäcker berättaren att hela hans liv har börjat behärskas av denna mössa.

12 maj kl 17.45
Välkommen på en fysiskt introduktion i foajen innan föreställningen

Dansens Hus Scen Elverket, Linnegatan 69, Östermalm
Föreställningslängd: ca 60 minuter

Datum / Tid

fredag, 12 maj 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad