Menu

Unruly Gang- RULE

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
lördag, 4 februari 2023 kl:15:00

Kingston, Jamaica, viadukten vid Spanish Town Road. Tisdagsnatten har hunnit övergå i soluppgång, men ännu dånar det ur högtalarna som står stackade på varandra. Volymen maxas ur festens massiva soundsystem och de svettdränkta kropparna tar åter sats för dans.
Dancehall må ha växt fram på Kingstons gator men idag är uttrycket inte bara outdoor partys, utan även en global rörelse.
I föreställningen RULE drabbar dansare från hela världen samman för att dela sin kärlek till dancehall. Med inte mindre än åtta handplockade dansare presenteras dancehallscenens crème de la crème. Till ett medryckande soundtrack och med obeveklig attityd serverar Unruly gang en korsning mellan dancehall och afro, och med kompromisslös energi och råa moves möter vi tablåer av explosivt storslagen dans.

Låt kvällens vibe följa dig till gryningen.
Dansgruppen Unruly Gang grundades 2013 av Imenella Mohamed, Rut Roos och Nathalie Salomonsson. Det dröjde inte länge till de växte till ett danskollektiv med stor mångsidighet och starka individer. Tillsammans representerar de dansstilar som dancehall, hiphop, afro och samtida dans.

Unruly Gang ligger bakom några av Sveriges första scenproduktioner för dancehall och har spelat på bland annat Dansens hus och Kulturhuset Vällingby Stadsteater. 2019 åkte gruppen på en tremånaders turne med Riksteatern.

Dansens Hus Scen Elverket, Linnegatan 69, Östermalm
Föreställningslängd: ca 45 minuter

Datum / Tid

lördag, 4 februari 2023 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad