Menu

Gunilla Heilborn - DANTE

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
fredag, 8 mars 2024 kl:19:00

Som alla komedier börjar DANTE jättedåligt, men slutar bra. Vi möter tre förlorade själar i en obeslutsam komedi om konstanta irrfärder och opålitliga vägvisare.

Det finns de som önskar att medeltiden aldrig ska ta slut. I sin nya produktion DANTE tar Gunilla Heilborn avstamp i en misslyckad resa till Florens där hon, på jakt efter Dante, går vilse, inte i en dunkel skog utan bland alla turister – som liksom hon hasar fram längs Florens ringlande gränder för att söka kontakt med en svunnen tid.

Heilborn tar för sig av historiens vingslag där allt rinner igenom och kanske går förlorat. Vad var det för väg man skulle välja nu igen, vid det där vägskälet …

Dåtid och nutid möts i en mycket spekulativ läsning av Dantes eviga frågor i ett helt nytt verk för tre förlorade själar. Vandrandes i en konstant dimma av ovisshet röns inga svar, men massor av frågor som varvar klassisk Heilbornsk humor och allvarsamhet om vartannat.

DANTE är en föreställning om obeslutsamhet och konstanta irrfärder. Ett pärlband av sånger, textfragment, sparsmakad dans och opålitliga vägvisare. Som alla komedier börjar DANTE jättedåligt, men slutar bra.

Datum / Tid

fredag, 8 mars 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad