Menu

Trajal Harrell - The Köln Concert

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
söndag, 7 april 2024 kl:16:00

Storslagen och ömsint hyllning över voguing, ballroom och samtida dans i ett gripande verk av den internationellt hyllade amerikanska koreografen Trajal Harrell. Verket är en tolkning av Keith Jarretts berömda pianosolo The Köln Concert.

Med ett inledande solo till Joni Mitchells stämma tar Harrell ensam in scenen för att sedan låta den befolkas av utstötta varelser som transformeras till självständiga individer, som trotsar sin övergivenhet i ögonblick av sorg, sensualitet och motgångar.

Från New Yorks avantgardistiska scen till sitt nuvarande hem som huskoreograf vid Schauspielhaus Zürich i Schweiz har Harrell skickligt vävt samman de distinkta dansstilarna voguing, butoh, modern- och postmodern dans och injicerat dem med sin skarpa blandning av humor och allvar.

Föreställningen – som skapades som ett coronapandemiverk – söker med en finstämd koreografi för sex dansare från Harrells ensemble på Schauspielhaus Zürich; efter ett språk som möjliggör närhet trots tider av social distansering.

I en ömsint och gemensam upplevelse, där dansarna visar sig sårbara på scenen, påminns vi om behovet av att vara nära varandra – trots allt.

Datum / Tid

söndag, 7 april 2024 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad