Menu

Stina Nyberg - Chest

Stockholm

Elverket, Linnégatan 69
fredag, 10 maj 2024 kl:19:00

Chest ger sig in i mänsklighetens rövhålighet i en utforskande koreografi i skärningspunkten mellan ekologi, djur och maskulinitet.

The fear that the human race might not survive has been replaced by the fear that it will endure.*

I ett försök att föreställa sig en annorlunda värld går Chest rakt in i undergången som en plats där nya varelser kan uppstå. Hybrider – som inte är en bil – utan en varelse som rör sig och blir berörd, och agerar som frontfigur, bakgrund och miljö.

Chest är en koreografi i skärningspunkten mellan ekologi, djur och maskulinitet. Här flätas till synes motsägelsefulla begrepp som hård och mjuk, slak och styv, eller hårig och skallig samman i svettiga försök att vara natur för varandra.

Med Chest fortsätter Stina Nyberg att utforska nya musikaliska horisonter, denna gång i samarbete med kompositören Kaki King, baserad i New York, USA. King anses vara en av världens främsta gitarrister, känd både för sin tekniska briljans och för sin ständiga strävan att tänja på instrumentets gränser.

Chest är den tredje delen i Nybergs undersökning av mänsklighetens rövhålighet, som tidigare utvecklats i Sweet (MDT 2022) och The Dawn Chorus (Norrdans 2022).

*Middle C, William H.Gass


Stina Nyberg - Chest
2024-05-08 19:00:00
Stockholm, Elverket, Linnégatan 69Stina Nyberg - Chest
2024-05-11 19:00:00
Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Datum / Tid

fredag, 10 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Elverket, Linnégatan 69

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad