Menu

Doug Seegers Country Christmas

Stockholm

Eric Ericsonhallen
måndag, 16 december 2019 kl:19:00

Konserten i Eric Ericssonhallen, som avslutar hela julturnén, kommer också att bjuda på - av Doug speciellt inbjudna och personliga (hemliga) - gäster…


Doug Seegers har en helt egen speciell plats i svenskens hjärta. Med sin urtalang och sitt naturliga och ödmjuka sätt så har han som få “svenska” artister kunnat bygga en nära och varm relation med sina många fans. Kanske kommer de som allra närmast varandra när Doug tar med sitt band och bara akustiska instrument på sin årliga julturné.
Precis som tidigare år blir det en blandning av Dougs egna och starkt personliga sånger, några klassiska julsånger och lite country-gospel. Musik som känns och berör, musik som är viktig för Doug. I goda tider såväl som i de tuffa perioderna av Dougs liv har musiken varit en konstant, en källa till tröst, glädje och hopp. När inget annat i livet har fungerat har musiken i alla fall funnits där. Han må ha varit hemlös och pantsatt alla sina ägodelar. Utom gitarren. För med hjälp av gitarren och sin har han alltid kunnat uttrycka sig och ibland till och med försörja sig. Som gatumusiker eller som nu som framgångsrik, turnerande artist.
Lika viktig som musiken är och har varit för Doug Seegers, är det att förmedla ett budskap. Ett budskap om upprättelse, tro, hopp och kärlek. Medmänsklighet. Julens egentliga budskap helt enkelt.
Det har snart gått sex år sedan svenska folket för första gången mötte Doug Seegers i Jills Veranda. Sex omtumlande år med skivinspelningar, turnéer, TV-shower och bokutgivning. Sex år som med eftertryck visat att Seegers när så mycket mer än en ”one hit wonder”.


Doug Seegers historia har berättats många gånger. I intervjuer och artiklar har vi serverats Askunge-sagan. Och visst är det en fantastisk historia som tål att berättas, om och om igen, för vem älskar inte en sann, gripande berättelse som till och med har ett lyckligt slut?


Men Doug Seegers själv betraktar inte den stora omvälvningen i livet för för fem år sedan som ett slut utan början på något nytt. En ny fas i livet där nykterhet har ersatt missbruk, där han istället för att sova under broarna har ett eget hus och där en destruktiv livsstil har ersatts av återhämtning och försoning. Och där Dougs kreativitet för första gången får möjlighet att blomma ut.


I våras släpptes hans tredje album med i huvudsak originalmaterial. ”A Story I Got To Tell” spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings, studio B, med den mästerlige Joe Henry som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet. Plattan har hyllats unisont av kritiker och publik världen över.


2019 års turné Doug Seegers Country Christmas görs som de senaste åren i samverkan med Erikshjälpen, där Doug är stolt ambassadör. Ambitionen är att sätta fokus på barns utsatta situation i världen, den här gången handlar det mer specifikt om att uppmärksamma och samla in pengar till projekt i Rumänien.


Eric Ericsonhallen är en konsertlokal i Stockholm inrymd i före detta Skeppsholmskyrkan.

Datum / Tid

måndag, 16 december 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Eric Ericsonhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad