Menu

ERICSONG VoNo Dir Lone Larsen, Adolf Fredriks Flickkör Dir Fredrik Winberg, Cello Mattias Rodrick

Stockholm

Eric Ericsonhallen
söndag, 16 april 2023 kl:19:00

ERICSONG 16/4 kl 19.00
VoNo Dir. Lone Larsen, Adolf Fredriks Flickkör Dir. Fredrik Winberg
Mattias Rodrick cello.
En ängel skjuter ifrån. Poeten Mimmi Palm har skrivit två texter som sedan tonsatts för röster och solocello av Marie Samuelsson.
Ann-Sofi Söderqvists körverk Crossroads beställdes av VoNo till föreställningen I Am Like Many. Adolf Fredriks Flickkör möter VoNo i en improvisationer och musik av  Anna Cederberg och Katarina Gimon.
 
Vokalensemblen VoNo:s föreställningar har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus.
Kärnan i En ängel skjuter ifrån är saknad: en personlig men allomfattande känsla som vi alla,
på olika sätt och i olika hög grad, bär på eller har burit på. Poeten Mimmi Palm har skrivit två texter som sedan tonsatts för röster och cellisten Mattias Rodrick av Marie Samuelsson.
Musiken har vuxit fram parallellt med djupa samtal med VoNo:s dirigent och konstnärlige ledare Lone Larsen, samt ett utforskande av vad begreppet saknad innebär för ensemblens medlemmar. Musiken rör sig likaså via ett improviserat, ordlöst sökande fram till genomkomponerade, textsatta delar. Mimmi Palm beskriver temat så här: ”En människaförsvinner – flyter bort. Efter sig lämnar hen ett silverblänk, vita flingor i en ögonfrans, en spegling i näckrosbladen – till tröst för den som blivit kvar med saknaden.”
Ann-Sofi Söderqvists körverk Crossroads beställdes av VoNo till föreställningen I Am Like Many, en skildring av både de vackraste och grymmaste sidorna hos människan: ”En föreställning om flockmentalitet, motstånd och förbjuden kärlek. Ur en grå massa träder en
regnbåge fram. Någon drömmer om att få tillhöra gruppen, en annan längtar bort. Några
smälter in där andra sticker ut.” Föreställningen bestod av olika musikstycken, med
Crossroads som kärna. Malin Hülphers text ställer mänskligheten mot väggen med frågor
som ”Vem vill du vara?”, ”Har broderskap ett pris?” och ”Vad tar du med dig till vägskälet?”.
 
Adolf Fredriks Flickkör med dirigent Fredrik Winberg möter VoNo i  improvisation och nyskriven musik som ”Fläta mitt hår mamma” av Anna Cederberg. Kören har en lång tradition av samarbeten med samtida tonsättare.
 
I körserien ERICSONG får publiken en högkvalitativ konsert där den professionellt utövande kören bjuder in till ett möte med en ung kör som också ges tillfälle att sjunga en mindre del av konserten. ERICSONG erbjuder en plats där den meriterade ensemblen kan utmana och pröva sina konstnärliga gränser och utforma ett program för att kompromisslöst låta både publik och sångare ta del av det som bär svenskt körliv vidare.
Sverige rankas högt i den internationella körvärlden, tack vare Eric Ericsons ovärderliga arbete då, och dagens körledare och körsångare idag. Detta behöver vi uppmärksamma, stärka, tillvarata, förvalta och utveckla. Välkommen till ERICSONG!

Eric Ericsonhallen är en konsertlokal i Stockholm inrymd i före detta Skeppsholmskyrkan.

Datum / Tid

söndag, 16 april 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Eric Ericsonhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad