Dansmässan 2019 Presenterar -- Nomodaco

Eric EricssonhallenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

DANSMÄSSAN 2019 BJUDER IN TILL EN MAGISK STUND MED:NOMODACO
UNDER
5/11 - KL. 10.00-10.45
5/11 - KL. 12.00-12.45Målgrupp: 4–18 månader
En dansföreställning för bebisar och deras vuxna  SCEN: Eric Ericssonhallen
Kyrkslingan 2 Skeppsholmen
(T) Kungsträdgården
LÄNGD: 30 minuter + 15 minuter öppen lekSE PROGRAMMET FÖR HELA DANSMÄSSAN PÅ DANSCENTRUMSTOCKHOLM.SEALLA BILJETTER TILL ÅRETS DANSMÄSSA KAN BOKAS/KÖPAS HÄR VIA KULTURBILJETTER.SE NOMODACO PRESENTERARUNDER
Små och stora underverk för den allra yngsta publikenVälkomna in under – till en dansföreställning för bebisar mellan 4 och 18 månader och deras vuxna. Upptäck ett föränderligt rum, där kroppar, tyg och ljus dansar. I "Under" sjunger kullarna och under ytan gömmer sig nya världar. Under talar till alla sinnen och är inspirerad av tankar om den stora planeten och det lilla barnet. Här ryms både små och stora underverk.Kommentarer från publiken i föreställningens gästbok:
“Tack för en jättefin, mysig och alldeles underbar föreställning! Så fint att se hur ni bemöter barnen och tar dem på allvar. Jag känner mig varm och glad”“Färgsprakande, trollbindande, förtjusande!!! Daddadada! Tack.”Koreografer: Carolina Bäckman & Tove Skeidsvoll Dansare: Två dansare (Andrea Deres/Carolina Bäckman/ Inger Kolterud/ Tove Skeidsvoll)
Ljus: Tobias Leira
Musik: Johannes Burström
Rum & Kostym: Maline Casta
info@nomodaco.com
Hemsida: nomodaco.com/underMed stöd av Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden, Umeå Kommun & Stockholms Stad En samproduktion med NorrlandsOperan, Dans Västerbotten & ZebraDans
OM DANSMÄSSAN 2019Trettio konstnärskap under tre dagarÄntligen är det dags för Stockholms enda publika mässa med fokus på dans och koreografi. Danscentrum Stockholm presenterar Dansmässan 2019 som pågår under tre dagar, på olika spelplatser runt om i staden Eric Ericssonhallen/Skeppsholmskyrkan, Dansmuseet, SITE, Hus 7/Slakthusområdet, Hallen och Pelarsalen i Farsta. En mobil festival som rymmer både mässa, samtal, utbudsdag, föreställningar och fest. Den 5 och 6 november arrangeras samtal och 6 st föreställningar såväl dag- som kvällstid. Den 7 november arrangeras Utbudsdagen där 24 danskonstproduktioner presenteras i utdragsformat. 
Utlåtande från urvalsgruppenUrvalsgruppen för 2019 år Dansmässa har fått ta del av ett brett spektra av dansföreställningar, 10 bidrag har rikligt informerat om dagens dans, och inspirerat till ett resonerande om dansens tillstånd idag. Samtalen har kretsat kring vilka arenor och plattformar som finns och vilka förutsättningar utövare har idag. Samtidigt fortsätter diskussionen om vad som behövs för att bredda perspektiven. Hur kan åskådare identifiera sig med den som står på scenen? Hur tillgänglig är dansen i relation till form, estetik och koncept? Och hur korresponderar dansen med samhälleliga utmaningar? Teknologiska framsteg, koloniala strukturer, queera begär och en uppluckring av det traditionella scenrummet är några av de tendenser som återfinns i de bidrag som presenteras. Dansmässan 2019 visar ett utsnitt från dagens dansklimat där flera olika uttryck tar plats med en samtida relevans. Flera nya koreografer tar plats i årets urval, dansverk där koreografin möter bildkonsten och barnföreställningar för den allra yngsta publiken. Varmt välkomna till Dansmässan 2019.Cecilia Suhaid Gustafsson, Karina Sarkissova, Asrin Haidari Mer information: www.danscentrumstockholm.seFöreställningsbiljetter bokas på www.kulturbiljetter.seDansmässan 2019 produceras av Danscentrum Stockholm med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Region Stockholm, Konstnärsnämnden, Dansens Hus, i samproduktion med ccap i HALLEN i Farsta.  

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-05 10:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: