Menu

Kjell Lönnå och Damkören Confetti

Stockholm

Ersta Kyrka
lördag, 24 mars 2018 kl:16:00

Kören Confetti är en ung damkör från Sundsvall, Sverige. Kören bildades för tjugo år sedan och har utvecklats till en framstående och omtyckt damkör. Med sina 35 medlemmar har de gjort flera uppmärksammade framträdanden, inte minst i sin hemstad. Kören har också medverkat i den stora Globen-konserten i Stockholm där över 3000 körsångare sjunger tillsammans med stor symfoniorkester inför 14.000 åhörare. Kören medverkade också i Sigtuna vid hyllningskonserten till minne av Raoul Wallenberg. Kören Confetti gör ofta turnéer i Sverige. Kören har turnerat till Italien, Tyskland, Portugal och Spanien.


Kören ledare, Kjell Lönnå, är en välkänd körprofil i Sverige. Han har arbetat med körsång i över 60 år, först med mindre ensembler, sedan Sundsvalls Ungdomskör, kyrkokörer och nu KFUM-kören Sundsvall och Sundsvalls Kammarkör samt damkören Confetti. Han komponerar körmusik och är ofta en gästdirigent för andra körer. Kjell Lönnå är en TV-profil i Sverige. Med flera stora teveserier har han befäst sin popularitet under många år.


Vid flera tillfällen har Lönnå med olika körformationer representerat Sverige i bl.a. USA, Europa, Främre Orienten och Australien. Som gästdirigent och föreläsare förekommer Lönnå ofta runt om i landet. Han har erhållit flera fina utmärkelser bl.a. John Hanson Award, 1986 Årets TV-personlighet och guldmedalj av vår konung Carl XVI Gustaf. Kjell Lönnå har också varit Förbundsdirigent för Sveriges Körförbund under flera år.

Datum / Tid

lördag, 24 mars 2018 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Ersta Kyrka

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad