Menu

Samtal med ursprungsbefolkningen Paiwan

Stockholm

Etnografiska Museet
onsdag, 19 juni 2024 kl:18:00

En delegation från ursprungsbefolkningen Paiwan från Shizi Township, Taiwan välkomnar dig till ett samtal där de berättar om sitt folks historia och kultur och samarbetet med Världskulturmuseerna kring föremål som finns i Etnografiska museets samlingar.
Världskulturmuseerna förvaltar över 300 föremål från Taiwan, varav de allra flesta har tillhört olika urfolk. Omkring 50 av dessa – ceremoniella föremål, klädesplagg och bruksföremål – kommer från olika paiwan-grupper och många av dessa samlades in från förfäderna till invånarna i dagens Shizi Township. Nu har ett samarbete inletts kring lån av ett 50-tal föremål, insamlade 1907, som ska visas i en utställning i Shizi Township från mitten av 2025 och ett år framåt.
Delegationen från Shizi Township kommer till Etnografiska museet för att studera föremål från paiwan-samhällen, som en del av arbetet inför utställningen och håller i samband med besöket ett samtal om sitt folks historia och kultur och om vad de hoppas åstadkomma genom sitt arbete med samlingarna.

Datum / Tid

onsdag, 19 juni 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Etnografiska Museet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad