Popsicle

FåfänganDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Porter & Thorells Syndrom presenterar:


POPSICLE


Fåfängan - Sthlm´s nya sommarscen!
Tisdag 13 augusti
Insläpp: 17:00
Konsert fr.: 19.30
Förköp: 495 kr
Biljetter i dörren: 550 kr


OBS! Endast ståplats.


POPSICLE
Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt debutalbum Lacquer, som de också senare kammade hem en grammis för i kategorin Årets Rock.


Norrlands-bandet följde upp detta med albumen Abstinence, Popsicle och Stand Up And Testify. Skivorna innehöll klassiska låtar som Sunkissed, Hey Princess och Not Forever som har varit soundtracket till mångas 90-tal. Alla bandets album placerade sig på de svenska albumlistorna.


Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner.
De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad.


I höstas släpptes Popsicles inflytelserika debutalbum Lacquer för första gången på vinyl, den första upplagan på 500 exemplar sålde slut på en dag.


Men nu, helt oväntat men kanske också helt rätt, 25 år efter debuten och 13 år sedan sitt hej då – tog de under sommaren plats på Gröna Lund, Liseberg och Way Out West. Under våren 2019 fortsätter framgångståget med några välvalda klubbdatum och den 13 augusti kommer de till Fåfängans unika scen för en klassisk utomhusspelning i sommarsverige!


Popsicle 2019 är:
Andreas Mattsson – sång, gitarr
Arvid Lind – elbas
Fredrik Norberg – gitarr, sång
P-A Wikander – trummor


Fåfängan är en utsiktsplats med restaurang och kafé som ligger på berget nära Danviken så långt österut man kan komma på Södermalm i Stockholm. Med sin trädinramning av tuktade lindar, som syns från långt håll, är det ett karaktäristiskt inslag i Stockholms stadslandskap. När restaurangen är öppen så hissas de fyra flaggorna på toppen av berget.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-13 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook