Menu

Judah & The Lion (US)

Stockholm

Fåfängan
söndag, 28 juli 2019 kl:17:00

Porter & Thorells Syndrom & Rootsy Live STHLM presenterar:


JUDAH & THE LION (US)


Fåfängan - Sthlm´s nya sommarscen!
Söndag 28 juli
Insläpp: 17:00
Konsert fr.: 19.30
Förköp: 245 kr
Biljetter i dörren: 300 kr


OBS! Endast ståplats.


JUDAH & THE LION
När Judah & the Lion var här på turné 2015 höll de på att slå igenom totalt hemma i USA och vi pratade om att det kanske var sista chansen att se dem här, åtminstone på mindre scener. Och visst fick vi rätt. Det blev precis så, nu är det normalt stora arenor som gäller. Men till vår stora glädje hade vi ändå fel. Judah & the Lion älskade att turnera i Rootsyland och i strid med alla marknadsstrateger och räknenissar insisterade de på att komma tillbaka till Sverige och Rootsy för några spelningar i juli! Och de gör det med den alldeles färska plattan "Pep Talks" (release 3 maj) i bagaget.


Redan med debutalbumet "Sweet Tennessee" från 2013 placerade sig Judah & The Lion topp 20 på flera Billboard-listor. Med uppföljaren "Kids These Days" från 2014 är växte bandet ytterligare för att fullständigt explodera med 2016 års "Folk Hop N' Roll" med hits som "take It All Back 2.0" (över 40 miljoner streams på Spotify) och "Suit And Jacket" (överv 30 miljoner streams).


Judahs har förmågan att skriva låtar som gör det omöjligt att sitta still, eller för den mer blygsamme åtminstone att stampa takten till. Bandet kan liknas med det brittiska fenomenet Mumford & Sons, utan att för den delen på något sätt tappa det autentiska och ärliga som finns i den djupt rotade amerikanska folkrocken.


Likt Mumfords stora amerikanska förebild Old Crow Medicin Show, har Judah & The Lion kvalitéer som tar oss tillbaka många år i tiden i den musikaliskt alltid pulserande och heta södern. Judahs kärlek till just södern, bluegrass och country finns där med besked, ackompanjerat av klara influenser från dagens hiphop och popkultur. Judah & The Lion är den perfekta symbiosen av hittig, ungdomlig energi och osviklig känsla för traditionen. Inte helt olikt de omåttligt populära landsmännen i The Avett Brothers.


Overall, Judah & the Lion's Kids These Days CD garners 4.5 out of 5 stars. All the band members deliver on vocals and harmonies. It is recommended for fans and listeners of Americana, bluegrass, alternative, folk, country and acoustic singer-songwriter music. There is something in it for everybody. Well done boys.


Av Digital Journal
There was a sweet balance between serious and silly, fast and slow, bright and gritty. And singable melodies that say the words that every searching heart has tried to say. 5/5, would highly recommend.


Av Indie Vision Magazine


Fåfängan är en utsiktsplats med restaurang och kafé som ligger på berget nära Danviken så långt österut man kan komma på Södermalm i Stockholm. Med sin trädinramning av tuktade lindar, som syns från långt håll, är det ett karaktäristiskt inslag i Stockholms stadslandskap. När restaurangen är öppen så hissas de fyra flaggorna på toppen av berget.

Datum / Tid

söndag, 28 juli 2019 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Fåfängan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

245

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad