Israel Nash (US) / Fåfängan STHLM / 4 augusti

FåfänganDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Porter & Thorells Syndrom & Rootsy Live STHLM presenterar:


ISRAEL NASH (US)


Fåfängan - Sthlm´s nya sommarscen!
Söndag 4 augusti
Insläpp: 17:00
Konsert fr.: 19.30
Förköp: 345 kr
Biljetter i dörren: 400 kr (obs! endast ståplats!)


V.I.P – biljetter: 645 kr (obs! Endast 20 biljetter tillgängliga, endast förköp, först till kvarn!)


V.I.P – package:
- 1 General Admission ticket to show
- 1 Commemorative Laminate
- Access to exclusive soundcheck party where band will play a few songs.
- Meet and greet with Israel Nash & Band


Israel Nash
Skandinavien-vännen Israel Nash kommer tillbaka i sommar för en nästan två veckor lång turné. Efterlängtad av många trots att han faktiskt var här så sent som i november förra året. Men Israel är en artist med en ganska unik egenskap som gör att han kan komma ofta utan att publiken tröttnar. Han överträffar sig själv hela tiden. Efter varje konsert tänker man att bättre än så här blir det inte. Men nästa gång man ser är Israel och bandet lik förbaskat ännu bättre. Israel Nash är ständigt i rörelse, på väg mot perfektion. Låtar och melodier är urstarka och Israel och bandet närmar sig alltmer den perfekta formen, som kombinerar finess med tyngd och spontanitet med exakthet. Och med åren har Israel jobbat sig till en alldeles oerhörd pondus och scen-närvaro. Utan större åthävor håller han publiken i ett järngrepp från ögonblicket han kliver upp på scen.


Sen han senast var här har en samstämd musikpress formligen öst lovord över honom och bandet. Hans senaste album "Lifted" kom 2018. "A master of sonic textures" skrev Rolling Stone och Mojo utnämnde Israel till "a folk rock visionary".


Israel Nash Gripka föddes och växte upp i Missouri innan han flyttade till New York. In 2011 gav han ut sitt genombrottsalbum "Barn Doors and Concrete Floors". Plattan var en hyllning till inspiratörer som Neil Young och Rolling Stones och fick strålande kritik över allt. Ett drygt år senare flyttade han och familjen från New York till en ranch utanför Austin, djupt inne i 'Texas hill county'. Fast storstaden inte är långt borta är det ett ödsligt landskap med mjuka kullar och en oändlig himmel. Det är vackert och storslaget men också hårt och ibland hotfullt. Torka, tumbleweed, taggiga kaktusar och skallerormar hör inte till ovanligheterna.


Och miljöbytet påverkade alldeles uppenbart musiken. På de två följande plattorna "Israel Nash's Rain Plans" och "Silver Season" hittade han ett eget sound och ett delvis nytt sätt att skriva låtar. Varmt och ombonat, men en melankoli är ständigt närvarande. Ibland tar den råa gitarrocken över som en påminnelse om farorna och hoten från omvärlden.


Alla bitarna i Israels musikaliska vision föll på plats redan med "Rain Plans", förfinades på "Silver Season" och nådde perfektion på "Lifted". Kan man luras att tro. Men Israel är som sagt inte en artist som slår sig till ro. Han överträffar sig själv hela tiden, på skiva och live. Så vad du än gör, missa inte Israel Nash sommaren 2019! Bättre än så blir det inte.


"With "A Day in the Life"-type harmonies, Israel Nash's new song "Rolling On" is the perfect headphones listen. The Texas singer-songwriter, who mixes folk, rock and psychedelia on his upcoming album Lifted, is proving a master of sonic textures, experimenting tirelessly at his home studio in Dripping Springs, Texas. On "Rolling On," he finds his inner guru, extolling the virtues of keeping your head in the clouds while still persistently marching forward."


Av Rolling Stone
Ni har hört och läst bandet War On Drugs beskrivas som den klassiska rockens traditionsbärare och förnyare? Utan att riktigt få berättelsen att stämma?
Då är ni inte ensamma. Men jag tror att det hela är ett missförstånd, det är detta allt handlar om: Texasmusikern Israel Nash och hans band. Musiken de spelade på KB stämmer till punkt och pricka in på beskrivningen.


Av Håkan Engström, Sydsvenskan
"gets as close to heaven as music can take you… a perfect fusion


Fåfängan är en utsiktsplats med restaurang och kafé som ligger på berget nära Danviken så långt österut man kan komma på Södermalm i Stockholm. Med sin trädinramning av tuktade lindar, som syns från långt håll, är det ett karaktäristiskt inslag i Stockholms stadslandskap. När restaurangen är öppen så hissas de fyra flaggorna på toppen av berget.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-04 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Israel Nash

Israel Nash, Willow på Spotify

Israel Nash's Silver Season

Willow

Israel Nash, Woman At The Well på Spotify

Israel Nash's Rain Plans

Woman At The Well

Israel Nash, Parlour Song på Spotify

Israel Nash's Silver Season

Parlour Song