Menu

Amason 4/8

Stockholm

Fasching In Bloom - Trädgårdsscenen, Skeppsholmen
torsdag, 4 augusti 2022 kl:19:00

Amanda Bergmans pipa är en av de med starkaste i indierock-Sverige och tillsammans med de övriga musikerna i Amason har de gått från klarhet till klarhet.
Amason bildades för snart tio år sedan av medlemmar ur Dungen och Little Majorette och av sångerskan och låtskrivaren Amanda Bergman som på den tiden körde soloprojekt under artistnamnen Hajen och sedermera Idiot wind, döpt efter Dylans låt från skilsmässoplattan Blood on the tracks.
Debutalbumet ”Sky City” fick en Grammis för Årets Album 2015 och Amason var även nominerad i kategorierna Årets artist, Årets pop, Årets textförfattare och Årets kompositör. Uppföljaren tog hem en Grammis i kategorin Årets alternativa pop.
Sen kom pandemin och gruppens tredje album Galaxy II släpptes inte förrän i november 2021 men då till kritikernas ohöljda jubel.
Räkna med en fest för livet när Amason kliver in under blomningen på Skeppsholmen.
Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor.
I sommar återvänder jazzen till Skeppsholmen i form av konsertserien In Bloom då Fasching flyttar ut sin konsertverksamhet till ArkDes och Moderna Museets gröna trädgård. Konserterna hålls utomhus för öppen himmel, i händelse av regn rekommenderar vi ett glatt humör och regnponcho, paraplyer i en folkmassa är inte att rekommendera. Det kommer finnas somrig mat och dryck på plats i trädgården och inomhus genom Café Bloms försorg. Området öppnar 18.00 varje dag, konserterna börjar 19.00 eller 20.00, håll koll på vilken tid som gäller för just din konsert.Det kommer finnas både sittplatser och ståplatser framför scen. In Bloom är ett samarbete mellan Fasching och Arkitektur-och Designmuseet, vi riktar även ett stort tack till Moderna Museet. Faschings program genomförs med stöd från Stockholms Stad, Region Stockholm och Kulturrådet.
         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad