Menu

Hailu Mergia - Stockholm Jazz Festival 2016

Stockholm

Fasching
måndag, 10 oktober 2016 kl:20:00

Hailu Mergia feat. Tony Buck &
Mike Majkowski


För många år sedan var han en firad hjälte bakom sina keyboards. Men sedan glömdes han bort och körde taxi. Nu är han tillbaka på scenerna världen över –etiopiske Hailu Mergia har gjort en svindlande comeback och nu är det dags att visa klaviaturfärdigheterna på Stockholm Jazz Festival.


Malik Bendjellouls film Searching For Sugar Man var en internationell succé som också gav Roudrigez en nystart på en karriär som somnat för flera år sedan. En liknande film har inte gjorts – men skulle kunna göras – utifrån den karriär som är den etiopiske keyboardisten Hailu Mergias. Mergia tillhörde i början av sjuttiotalet de ledande musikerna i Etiopien. Med sitt Walias Band jammade han bland annat tillsammans med Duke Ellington. Efter en USA-turné lämnade han Etiopien och bosatte sig i Washington DC. Men karriären gick det sisådär med. Han spelade mest på privata fester – och körde taxi under resten av tiden.


När Brian Shimkovitz på bolaget Awesome Tapes From Africa hittade kassetten ”Hailu Mergia & His Classical Instrument” i en skivaffär tog dock karriären en ny vändning. Shimkovitz letade upp Hailu Mergia, gav ut hans kassett på nytt och fick honom att börja turnera igen. Tillsammans med Tony Buck (på trummor) och Mike Majkowski (på kontrabas) har Mergia visat världen att man inte behöver bli ringrostig bara för att man tar en lång paus från rampljuset.


Räkna med djup, hypnotisk etiopisk jazzstämning med vissa inslag av funk när dessa tre herrar står på scen.


Hailu Mergia - dragspel, keyboard, piano
Mike Majkowski - bas
Tony Buck - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

måndag, 10 oktober 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad