Menu

Joaquín Grilo

Stockholm

Fasching
söndag, 2 oktober 2016 kl:20:00

Från flamencons vagga Jerez de la Frontera kommer en legendarisk dansare som alltid rör sig ledigt mellan flamenco och jazz.


Dansaren Joaquín Grilo är gitarrfantomen Paco de Lucias favorit. Han är flitigt sedd på Europas stora scener som Montreux jazzfestival och som alltid rör han sig ledigt mellan flamenco och jazz.


Joaquín Grilo är en legend bland flamencoartister och en stor publikfavorit i hela världen. Han och flamencon kommer från samma ort: Jerez de la Frontera i södra Spanien. Som sjuåring började han dansa flamenco. När han var tretton gjorde han sin första internationella turné. Sedan dess har han uppträtt på världens stora teatrar och konserthus. Han har dansat för spanska och brittiska hovet och samarbetat med flamencons och jazzens främsta musiker.


På nittiotalet turnerade Joaqíun Grilo med vännen och läromästaren Paco de Lucía. Precis som honom är Grilo djupt rotad i flamencon och i den spanska dansen, samtidigt som han hela tiden är nyskapande och blandar det traditionella med jazzen. Han har också samarbetat med andra stora jazzmusiker, som exempelvis Chick Corea.


På Fasching ger han en mycket glädjefull, personlig och känslosam hyllning till vännen Paco de Lucía.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 2 oktober 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr - 400

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad