Menu

Rudresh Mahanthappa

Stockholm

Fasching
torsdag, 10 november 2016 kl:20:00

Rudresh Mahanthappa Bird Calls


Saxofonisten Rudresh Mahanthappa återvänder till Fasching! Förra gången han besökte oss var det tillsammans med gitarristen Rez Abbasi – som han spelade tillsammans med i bandet Invocation och som blev stora genom sin unika mix av progressiv jazz och sydindisk klassisk musik.


Denna gång är han tillbaka med en egen konstellation och med en tydligare orientering mot klassisk jazz. För även om Mahanthappa har ett otvivelaktigt nutida sound och om skivans material är fortsatt progressivt, så handlar det om en tydlig hyllning till en av jazzens allra största. Titeln på albumet – Bird Calls – ger en vink om vad det handlar om. Inte för att det finns några Charlie Parker-covers här. Men det är en hommage, utan tvivel. Själv har han sagt: “I feel I’ve always been playing Bird.”


Skivan blev utsedd till förra årets bästa av både Downbeat Magazine och NPR Music’s Jazz Critics Poll. Rudresh Mahanthappa har toppat listan över årets altsaxofonist de fem senaste åren i Downbeat Magazine, i april 2013 emottag han Doris Duke Performing Artist Award och förra åretutsågs han till USA Artists Fellow.


Rudresh Mahanthappa, altsax
Adam O’Farrill, trumpet
Bobby Avey, piano
Thomson Kneeland, bas
Rudy Royston, trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 10 november 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

95kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad