Menu

Josefine Lindstrand

Stockholm

Fasching
onsdag, 21 september 2016 kl:20:00

Den 29 april 2016 släppte jazzsångerskan och kompositören Josefine Lindstrand sitt tredje soloalbum. Denna gång tillsammans med Norrbotten Big Band, och skivan heter "While We Sleep”. Nu ger sig Josefine ut på turné med sina egensinniga kompositioner från skivan, här arrat för septett.


Våren 2009 marscherade Josefine Lindstrand in på den svenska musikscenen på allvar. Hon blev utnämnd till årets Jazz i Sverige-artist och både fascinerade och provocerade med sin poppiga melodikänsla, sin sirliga sångrost och de annorlunda arrangemangen. Skivan ”There Will Be Stars” blev kritikerrosad och Josefine och hennes band turnerade flitigt i Sverige, Europa, USA och Kina.


Här hemma var det inte många som hade hört talas om henne när debutalbumet "There will be stars" kom ut, men utomlands var hon redan ett namn bland stjärnorna. Den amerikanske pianisten Uri Caine hade redan anlitat henne for 2 album och den engelske pianisten och kompositören Django Bates rekryterade henne när hon som 20-årig studerande på Musikkonservatoriet i Köpenhamn, gjorde ett bestående intryck på honom. Samarbetet varade i över 10 aå, med 2 skivor, turnéer over hela Europa och samarbeten med några av Europas finaste storband.


2015 fick Josefine i uppdrag av Stockholm Jazz Festival att skriva ett stycke för kör och sitt eget band. Detta mynnade ut i körverket "Mirages by the lake". Hösten 2016 skall hon skriva ett nytt verk för Erik Westbergs Vokalensemble, efter att hon blivit Composer in Residence 2016 på Studio Acusticum i Piteå.


Josefine har även hunnit med att spela keyboard och köra tillsammans med några av Sveriges största artister, såsom Petra Marklund, Darin, Veronica Maggio, och Maia Hirasawa. Samt sjungit och turnerat med det danska electronica bandet Efterklang. Hon har dessutom tilldelats en Danish Music Award for bästa vokaljazz i Danmark.


"Josefine Lindstrands låtskatt av populär jazz har aldrig låtit bättre. Det är lite tidigt att göra listor över årets bästa skivor - men jag har en känsla av att denna perfekta produktion kommer att ligga på toppen av min lista även mot slutet av året." Belinda Graham, Tidningen Kulturen


"Hon är något av ett fenomen Josefine Lindstrand, med sina fabulöst fantasirika låtar, sitt teatrala utspel och sin fenomenalt spännande röst." Ulf Johansson, Lira


"Josefine Lindstrand själv inspireras att ta ut svängarna och sjunger briljant; lekfullt glidande, bluesigt sensuellt och i "Oh my love" med total ömhet. Bland det bästa på platta i år, alla kategorier." Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet


Josefine Lindstrand-sång
Thomas Backman- klarinett, basklarinett, altsaxofon
Karl-Martin Almqvist- tenorsaxofon
Staffan Findin- trombon, tuba
Adam Forkelid- piano
Clas Lassbo- kontrabas
Konrad Agnas- trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 21 september 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

90kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad