Menu

Blanck Mass

Stockholm

Fasching
fredag, 11 november 2016 kl:21:00

Fasching & Fritz’s Corner presenterar:


Blanck Mass


Support: Acid på Svenska


Med Tarot Sport (2009) slog Fuckbuttons (Benjamin John Power och Andrew Hung) igenom stort och brett. Deras episkt elektroniska musik hyllades inte bara av technopubliken. Indiepopare och rockälskare var lika fascinerade. Helt följdriktigt var det sedan på post-rockarna Mogwais label Rock Action som Benjamin John Power ut sitt första soloalbum under namnet Blanck Mass. Albumet var ambient och fyllt av långsamma droneljud. Precis som i arbetet med Fuck Buttons lyckades lyckades Benjamin John Power även här smälta samman skorrande och fula ljud med vackra melodier och skimrande harmonier.


På Dumb Flesh (2015) har Blanck Mass faktiskt börjat närma sig Fuck Buttons mer, men det låter fortfarande eget och unikt. Där debuten var ambient har nu Blanck Mass börjat arbeta mer med drivande beats. Dock utan att förlora känslan för finstämda melodier och sköna ljud. Albumet är en kommentar till den mänskliga kroppen – men det låter som en skör och skev, oändligt vacker cyborg.


Benjamin John Power har inte bara scenvana från Fuck Buttons. Som Blanck Mass har han turnerat jorden runt som förband till Sigur Ros och vet att alltid bjuda på en extra maffig ljus- och ljudshow.


Acid på Svenska


1964 gjorde pianisten Jan Johansson ett djupt avtryck i musiksverige med skivan Jazz På Svenska. Drygt femtio år senare släppte Christian Lappalainen i höstas det lika gränsöverskridande albumet Acid På Svenska. Albumet utgår från samma råvarumaterial av svensk folkmusik som Johansson använde sig utav men här tolkad i acid istället för jazz där ljudet från en Roland TB-303 ersatt piano och bas. Som en brygga mellan visa, jazz, och elektronisk musik.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 11 november 2016 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad