Menu

Idris Ackamoor & the Pyramids

Stockholm

Fasching
söndag, 13 november 2016 kl:21:00

Idris Ackamoor & The Pyramids


Med det tunga nya albumet ”We Be All Africans” i bagaget och en alltid lika stark scennärvaro kommer Idris Ackamoor & The Pyramids på Sverige- och Faschingbesök – räkna med kosmiskt sväng!


De började som elever till frijazzlegenden Cecil Taylor vid Antioch College i Ohio. År 1972 använde de sitt studiebidrag för att resa till Europa och så småningom Afrika. På den afrikanska kontinenten reste de sedan runt och spelade med lokala musiker överallt där de kunde. Influenserna och erfarenheterna som de samlade ihop under dessa resor hördes snart i den egna musiken och deras sjuttiotalsalbum är högt eftertraktade samlarobjekt.


Efter en något oväntad återförening år 2012 har de fortsatt släppa starkt material, både unikt och visionärt som på senaste albumet We Be All Africans – där afro-rytmerna bubblar tillsammans med starka soloimprovisationer och där lekfullheten märks i varje ton. Skivan spelades in i tyske producenten Max Weissenfeldts analoga Philophon-studio och rymmer både kosmiskt fri jazz till pumpande partyrytmer – alltid med fokus på afroinspirerade beats.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 13 november 2016 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad