Menu

Isabella Lundgren

Stockholm

Fasching
fredag, 28 oktober 2016 kl:20:00

Isabella Lundgren, Carl Bagge, Daniel Fredriksson, Niklas Fernqvist


releasekonsert för Where is Home


Isabella säger: ”Releasefest för vår nya skiva som handlar om människans ständiga sökande efter mening. Vi har arbetat med musiken väldigt länge och det ska bli oerhört spännande att få dela den med fler människor utanför vår bandbubbla. Materialet är verkligen ett avstamp in i något nytt för oss alla.”


Information om Isabella Lundgren:
”Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering.” /Dan Backman, SVD


Isabella Lundgren växte upp i Värmland, men flyttade som artonåring till New York för att studera på The New School University. I New York blev hon snabbt en del av stadens musikliv och spelade tillsammans med namn som Gavin Degrav, Mobys band The Little Death och Woody Allens bandledare Eddy Davis. 2012 släppte Isabella sin kritikerrosade debutskiva It had to be you, 2014 släpptes det andra albument Somehow life got in the way som belönades med Orkester Journalens "Gyllene Skiva". 2015 blev hon utsedd till "Årets Jazzmusiker" på jazzkatten galan och 2016 sommarpratade hon i Sveriges Radio.


Isabella är angelägen om att framföra musik som väcker och skakar om, och målet är, oavsett om hon sjunger en standard, en blues eller en original komposition, att röra om i hjärtat liksom hjärnan på den som lyssnar. För detta är kraften med musik, att den kan visa oss människor att världen är mycket större än vi tror att den är.


Konserten är en del av serien Fasching by Isabella Lundgren


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 28 oktober 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad