Menu

Chris Lightcaps Bigmouth

Stockholm

Fasching
torsdag, 23 mars 2017 kl:19:00

Chris Lightcap’s Bigmouth


Basisten Chris Lightcap har jämförts med storheter som Charles Mingus och spelat tillsammans med en lång rad kända namn i jazzvärlden. Som bandledare är han distinkt och lyhörd. Sedan 2005 spelar han tillsammans med sina medmusiker i Christ Lightcap’s Bighmouth – och de har tagit emot många priser och mycket fin kritik.


2015 års album Epicenter hyllades bland annat i New York Times som i sin recension jämförde skivan med både Ornette Coleman och Velvet Underground. Det sistnämnda torde bero på coverversionen av VU:s All Tomorrow Parties som avslutar albumet. För när Chris Lightcap samlar sitt Bigmouth handlar det betydligt mer om jazz än om något annat. Svängig jazz kanske ska tilläggas.


Men allt är såklart inte Chris Lightcap. Hans band är noga sammansatt. Bigmouths två tenorsaxofonister står båda för en personlig spelstil och de tar omväxlande täten i melodier och solon. Craig Taborn sitter säker bakom pianot och tillsammans med Lightcap själv driver trummisen Gerald Cleaver musiken framåt med säker och kraftfull hand.


Chris Cheek, tenorsaxofon
Tony Malaby, tenorsaxofon
Craig Taborn, piano
Chris Lightcap, bas
Gerald Cleaver, trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 23 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad