Menu

SELAM FESTIVAL: Calixto Oviedo Cuban Jazz Train

Stockholm

Fasching
torsdag, 9 mars 2017 kl:20:00

Under 5 dagar intar Selam festival Stockholm huvudstaden med konserter, efterfester och mingel. I årets uppdaterade version äger festivalen rum runt om i Stockholm på sammanlagt 6 olika scener, med uppträdanden från länder så som Mali, Sydafrika och Kuba. Välkommen till tre helkvällar med Selam Festival Stockholm på Fasching!


Först ut, Calixto Oviedo!
Calixto Oviedo musikaliska karriär sträcker sig över 38 år. Han var som ung trummis med det kubanska bandet NG La Banda, och var med och producerade många av sina största hits, inklusive Santa Palabra, Échale Limón, och El Trágico. I mitten av 90-talet flyttade han från Kuba till Sverige, under den tiden gjorde han en utmärkt Timba skiva vid namn "La Recompensa" tillsammans med sin son Yulién och andra nyckelpersoner i Charanga Habanera.


Sedan dess har Calixto flyttat till USA men i Mars är det dags för honom att göra ett kärt återseende på Faschings scen. Calixto är idag känd för att vara en av latin jazz-genrens viktigaste trumslagare och i mars kommer han till Selam Festival Stockholm för ta med sig kubas varmaste toner i form av salsa och latin jazz.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 9 mars 2017 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad