Menu

Jonas Holmberg

Stockholm

Fasching
torsdag, 2 mars 2017 kl:20:00

Jonas Holmberg


Ett nytt album, en ny ton, ett eget språk och ett bredare tilltal. Jonas Holmberg släppte den första singeln i november - Ett ljus är tänt. En sång om flykt, om ett Sverige som stänger gränser, om ljus i skogens djupaste mörker.


- Det var omöjligt att inte ta in det som händer i världen. I alla fall för mig. För mig föll skrivandet på plats då.


Uppvuxen i Musikteatergruppen Oktober, född under repetitionerna av Sven Klangs Kvintett – där mamma var dramatiker och pappa skådespelare – alltsomoftast vaggad till sömns av Christer Boustedts altsax under Sven Klangs kvintett, och väckt av Totta Näslunds sång under Tältprojektet, har den svenska jazzen, lyriken och visan alltid varit en självklar del av Jonas Holmbergs liv.


Med det tredje, efterlängtade albumet, Ny Standard, är ambitionen att med avstamp de två tidigare albumen, där materialet bestod av nyöversatta standards, göra en ny sorts jazz på svenska. En svensk vokal jazz som inte bara är nostalgisk och tillbakablickande, utan samtidsreflekterande och inkluderande, med nya ögon och moderna intryck, för en bredare publik. Flykt, utanförskap, identitet och vänskap går som en genomgående tråd genom musiken och texterna. Musiken rör också andra territorier än tidigare, klanger från både israelisk och arabisk folkmusik, argentinsk tango och fransk visa vävs samman det med ett modernt svenskt språk.


En ny jazz, för nya tider, om nya människor och vår tids historier. Skivrelease på Fasching den 2 mars.


Calle Rasmusson - slagverk
Svante Söderqvist - bas
Mathias Algotsson - piano
Linus Lindblom - saxofon
+ hemliga gäster


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 2 mars 2017 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

95kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad