kl: 19:00

Liima

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

De danska indie-synth-popparna i bandet Efterklang gör ett sidospår tillsammans med den finske slagverkaren Tatu Rönkkö i det nya bandet Liima som släppte sitt första album våren 2016.


Albumets låtar skrevs under fyra veckolånga resor till Finland, Berlin, Istanbul och Madeira där varje plats fått influera musiken. Det verkar som att bandet har lyckats hitta spontaniteten i att arbeta under den tidspress som kommer av att bara ses under korta tidsspann. Musiken är slagverk och synth tight ihoppackat på ett nästintill klaustrofobiskt vis där man finner det vackra i det fula.


Det nya bandet är inte en fortsättning på dess företrädare Efterklang, utan snarare ett nytt kapitel. Det finns flera naturliga likheter utöver Clausens röst mellan de båda banden men Liimas sound är mer intensivt och lite mer oförutsägbart. Även om båda banden lutar åt det experimentella hållet är Liima mer kaotiskt.


“…weird in all the right ways”
–The Line of Best Fit


“Without a doubt, one of the most exciting projects in music.”
–The 405


“It’s fucking perfection.”
—Echoes and Dust


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-03-28 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Liima

Liima, Amerika på Spotify

ii

Amerika

Liima, Your Heart på Spotify

ii

Your Heart

Liima, Change of Time på Spotify

ii

Change of Time