Menu

BIGYUKI

Stockholm

Fasching
söndag, 9 april 2017 kl:18:00

Urbana beats, vasst klaviaturspel och ett smidigt sväng. I år blir BIGYUKI stor på egen hand.


Keyboardisten och pianisten Masayuki ”BIGYUKI” Hirano har agerat klaviaturstöd åt stjärnor som Talib Kweli och Robert Glasper. Han medverkade också på legendariska A Tribe Called Quests senaste album We Got It From Here…Thank You 4 Your Service förra året. Ansedda musiktidningen Wax Poetics har jämfört hans spelstil med storheter som Herbie Hancock och Chick Corea. Det handlar kort sagt om en musiker som är ytterst kompetent och som rör sig vant mellan sina syntar, keyboards och elorglar.


Japanfödde Masayuki Hirano bor numera i New York och har med sitt alias BIGYUKI blivit ett efterfrågat namn på scener runt om i världen. Förra året kom också hans hett efterlängtade debutalbum Greek Fire.


Skivan levde upp till förväntningarna. Där fanns virtuost klaviaturspel, en smittande energi och en urban puls som elegant knöt samman influenser från jazz, hiphop, soul och elektronika till en pumpande hybrid. Det är dags för BIGYUKI att ta steget fram i spotlighten för att bli ett stort namn på egen hand.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 9 april 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad