Menu

Sven Z - En minneskonsert

Stockholm

Fasching
söndag, 19 mars 2017 kl:18:30

Sven Z - En minneskonsert


Med anledning av soul- & blueslegenden Sven Zetterbergs plötsliga och tragiska bortgång i december 2016 arrangeras nu en minneskonsert till Svens ära. Zetterberg kan i det närmaste beskrivas som en av våra musikaliska nationalskatter. Ett unikum som med sin stora röst var den naturliga ledstjärnan för en hel genre och som med självklarhet bar upp epitetet "Gudfadern av Svensk Blues". Förutom sin souldränkta röst tillhörde han även världseliten på gitarr & munspel. Sven var under hela sin karriär en flitig låtskrivare och hade de sista åren stora framgångar med sina solo-album.


Många är de artister och musiker som hade en nära relation och vänskap till allas vår Sven Z och detta innebär också att stora delar av den svenska blues- & souleliten deltar i hyllningarna denna kväll: Louise Hoffsten, Eric Bibb, Bill Öhrström, Knock-Out Greg, Chicago Express, Sven Zetterberg Blues Band m.fl. Hela trettiotre musikanter sammanlagt!


Tanken med denna minneskonsert är att det ska vara en fin, värdig hyllning till Sven och att den ska vara tillgänglig för såväl vänner som fans. Det känns också självklart att den äger rum på det ställe som Sven själv uttryckte var hans hemmascen - Jazzklubb Fasching i Stockholm.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 19 mars 2017 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad