Menu

Alice Francis

Stockholm

Fasching
fredag, 28 april 2017 kl:18:00

Trion Alice Francis injicerar elektronik i 1920- och 30-talens swing och bjuder på ett sväng som andas lika delar amerikansk förbudstid och urban nutid.


Nya skivan Electric Shock släpps under våren och med materialet från den i bagaget ger sig en av vår tids svängigaste grupper ut på världsturné – och ett av stoppen sker på Fasching. Alice Francis består av sångerskan och låtskrivaren Alice Francis (även känd som Miss Flapperty), producenten och beatsmakaren Mr. Goldielocks och körsångaren Sir Chul-Min Yoo. Tillsammans har de grävt djupt i det amerikanska swingarvet från gulderan på 1920- och 1930-talen. Snabbt, svängigt och energiskt är bara förnamnet. Swing- och charlestonsoundet har uppdaterats med elektroniska instrument. Resultatet låter som om Josephine Baker kommit över en sampler och snöat in på electro och hiphop.


Trion har turnera flitigt under senare år. De har bland annat delat scen med stora namn som Alicia Keys, Erykah Badu och Public Enemy. På med swingpjatten och fjäderboan och gör dig redo för en dansinsats!


Alice Francis – sång
Mr. Goldielocks – sampler
Sir Chul-Min Yoo – körsång


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 28 april 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad