Menu

Omer Klein Trio

Stockholm

Fasching
tisdag, 18 april 2017 kl:18:00

Omer Klein


Svängigt, romantiskt och inbjudande med en trio som just släppt sitt bästa album hittills och som därmed anländer till Fasching med extra starkt material.


Israelfödda Omer Klein började studera jazz som tonåring. Strax före sin tjugotreårsdag flyttade han till Boston för att studera vid New England Conservatory för Danilo Perez. Därefter bar det av till New York och studier för Fred Hersch. Omer Klein har kort sagt lärt sig av några av världens mest framstående jazzpianister. Efter några år i New York, där han var en del av scenen kring Blue Note och Jazz at Lincoln Center, flyttade han till Düsseldorf i Tyskland.


På senaste skivan “Sleepwalkers” fortsätter Omer Klein utforska pianots möjligheter i en jazzmusik som svänger romantiskt, och som både är inbjudande och varm. Skivans tretton originallåtar är skrivna av Omer Klein i samarbete med sina båda vapendragare Haggai Cohen-Milo och Amir Bresler. Men albumtiteln till trots – detta är knappast någon sömngångarjazz.


En av skivans låttitlar är Don’t Be A Zombie – och det är snarare det som det hela handlar om: musik som pulserar av liv och samtidigt en elegant uppvisning av vad en pianotrio kan åstadkomma inom jazzen år 2017.


Omer Klein – piano
Haggai Cohen-Milo – bas
Amir Bresler – trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 18 april 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

142.5kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad