Menu

Lee Scratch Perry & Mad Professor

Stockholm

Fasching
söndag, 11 juni 2017 kl:19:00

Lee ”Scratch” Perry & Mad Professor


Två av dubmusikens allra största tillsammans på scen. Tillsammans och var och en för sig har de ritat om kartan för modern musik och produktionsteknik.


Tillsammans har dubmusik-giganterna Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor samarbetat på ett tiotal album vid det här laget. Förra årets skivsamarbete, Live at Maritime Hall, lovordades av Reggae Vibes med orden ”bevisar att Lee Perry är lika fascinerande som alltid”. På skivan sjunger, scattar, toastar och skriker Lee Perry lika fängslande som någonsin tidigare.


Mad Professor är en av dub-musikens mest anlitade producenter och remixare. Hans unika sound kan höras på soloskivor och i samarbeten med Massive Attack, Sade och The Orb.


Lee ”Scratch” Perry har förändrat modern musik i grunden – genom de radikala och banbrytande dub-experiment som han fulländade i sin Black Ark Studio under 1970-talet. Han är minst sagt en levande legend – idag är han 81 år och fortfarande ständigt aktuell.


En av Sveriges viktigaste producenter inom elektronisk musik – och ett stort Lee ”Scratch” Perry-fan, Andreas Tilliander, värmer upp under kvällen.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 11 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad