Menu

Among Lynx + Ida Bang & The Blue Tears

Stockholm

Fasching
lördag, 27 maj 2017 kl:18:00

Roots rock-bandet Among Lynx har under sina dryga två år hunnit etablerat sig stadigt på den svenska rootsscenen. Bandet har turnerat från norr till söder, allt ifrån stora festivalscener till trånga pubar. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen tungt, svängigt och smutsigt. Bandet har efter debut-EP'n 2015 utökat sättningen med trummor och utvecklat ett lite tyngre och rockigare sound. Med elektrisk slidegitarr, sång, trummor, munspel och kontrabas blandas roots och rock i ett popformat. Under 2016 släppte bandet singeln "Soil" med tillhörande musikvideo där bandet visar att de aktivt tar avstånd från all form av sexism, rasism och ojämlikhet i samhället. Detta är något som präglar bandet i stort och genomsyrar deras låtar. Among Lynx grundade även tillsammans med Ida Bang musikkollektivet "Ladies Got The Blues", som efter succén på Fasching 2014 turnerat flitigt runtom i landet och utomlands.


I samband med spelningen på Fasching den 27 maj släpper Among Lynx sin andra singel som kommer att finnas med på bandets första fullängdsskiva som släpps under hösten 2017.


Eva-Mi Ringqvist - sång
Moa Brandt - gitarr
Elin Öberg - munspel
Tove Brandt - kontrabas
Lina Anderberg - trummor


Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/rootsband från Stockholm som lyfts fram som det nya bluesstjärnskottet i Norden. Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande band med skickliga musiker och ett eget sound, men
samtidigt med stor respekt för bluesens rötter.


Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjordes succé och blev tävlingens stora snackis, vilket banade väg för mer turnerande även utanför
Sveriges gränser. Sommaren 2016 släppte bandet även sitt första fullängdsalbum Possibilities. Sedan starten 2013 har de blivit ett eftertraktat band som synts på alla Sveriges större bluesfestivaler och klubbar. Låtmaterialet har influerats av artister som Bonnie Raitt och Louise Hoffsten, medan soundet kan jämföras med The Black Keys och Hozier.


Sångerskan och låtskrivaren Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Hon har gjort mycket för den modernare bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues - ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm. Bang har även figurerat som klubbarrangör på Fasching under namnet Big Mama Blues Club!
Ida Bang - sång
Leo Henriksson - gitarr
John Bernström - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 27 maj 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad