Menu

Viktor Rydbergs Gymnasium Jarlaplan 20:00

Stockholm

Fasching
tisdag, 30 maj 2017 kl:18:00

Rigmor Gustafsson


När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen sådan delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund och albumet hette Varsamt.


Hon turnerar frekvent med egen kvartett men framträder också som gästartist i större konstellationer. Rigmor har också mottagit många priser genom åren och senast i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.


På Fasching denna kväll får vi se Rigmor under den turné som efterföljer albumet "When You Make Me Smile”, samarbetet som gjordes med Dalasinfoniettan och Rigmor Gustafsson Quartet 2014.


"Att Rigmor Gustafsson är en av Sveriges bästa jazzsångerskor visste vi redan. Det som imponerar på nya skivan är låtskrivaren Gustafsson. Tillsammans med maken Ollie Olson och textförfattaren Tomas Bäcklund har hon komponerat nya låtar med ett sound som vore de hämtade ur The great american songbook."
Måns Uggla NA 4/5


"Det kan vara så att Rigmor Gustafssons röst aldrig tidigare haft en så underbar klang som här."
Björn Stefansson, VF 4/5


"...Rigmor Gustafsson är en av Sveriges mest kompetenta sångare enligt mig. Inte bara inom facket jazz, utan överhuvudtaget. Hennes register är obegripligt stort, hon är lika säker i de höga tonerna som i de lägre, och hon har förmågan att mena det hon sjunger..."
Eva Nilson, ST (Liverecension)


Rigmor Gustafsson: sång
Jonas Östholm: piano,
Martin Höper: kontrabas
Chris Montgomery: trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 30 maj 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

80kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad