Menu

Ata Kak + DJ Katapila

Stockholm

Fasching
fredag, 8 september 2017 kl:19:00

Ata Kak + DJ Katapila


Två av Ghanas mest dansanta artister – Ata Kak och DJ Katapila – hyllas världen över för sin energiskt smittande musik. Nu kommer båda till Fasching.


Bloggen och skivbolaget Awesome Tapes From Africa och dess grundare Brian Shimkowitz har specialiserat sig på att gräva fram musikaliska pärlor och presentera dem för en ny – och större – publik. Shimkowitz musiketnologiska utgrävningar har uppmärksammats stort under senare år. Bland de främsta artisterna som återvänt till rampljuset genom Shimkowitz försorg är Ghanas Ata Kak och DJ Katapila.


När skivan Ata Kak släppte sin skiva Obaa Sima hemma i Ghana 1994 var det inte många som reagerade. Men när den släpptes i nyutgåva av Awesome Tapes From Africa 2015 utnämndes den snabbt till årets bästa återutgivna album av musiksajten FACT Magazine. En annan inflytelserik nättidskrift, The Quietus konstaterade att det lät ”väldigt annorlunda från allt annat, nytt eller gammalt”. Ata Kak hamnade plötsligt i rampljuset! Han står för smittande melodier och partykänsla. Stilmässigt blandar han vilt mellan highlife, funk, disco och rap på twi – en variant av akan som är ett av de språk som talas i Ghana.


DJ Katapila är en annan artist från Ghana som fått ett internationellt genombrott genom Awesome Tapes. Han gör traditionell Ga-musik, men på elektroniska maskiner. Hans bastunga, Roland 808-centrerade ljud påminner både om Detroit-techno och klassisk house från Chicago – men ändå med ett starkt från hemlandet Ghanas rytmiska musik.


Missa inte detta svängiga partytillfälle!


www.youtube.com/watch?v=cd0PV82e1jE


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 8 september 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad