Menu

Kirk Lightsey/Daniel Franck European Quartet

Stockholm

Fasching
onsdag, 23 augusti 2017 kl:18:00

Kirk Lightsey/Daniel Franck European Quartet


Den amerikanske pianisten Kirk Lightsey fyllde 80 år i år och turnerar fortfarande jorden runt. Bland de imponerande namn på musiker han arbetat, turnerat och spelat in med kan nämnas Wayne Shorter, Dexter Gordon, Freddie Hubbard, Chet Baker, Yusef Lateef, Betty Carter, Pharoah Sanders, Bobby Hutcherson, och Sonny Stitt. Det är med andra ord tal om en av de få överlevande pianister som varit med om att skapa jazzen från slutet av 1950-talet - och än idag utmanar Kirk Lightsey sitt musicerande på många olika scener och i olika konsetellationer.


Den svenska basisten Daniel Franck spelade med Kirk i ”Copenhagen Jazzhouse Trio” som var ett husband på danska jazzklubben Jazzhouse. Där spelade Franck och Lightsey med jazzstjärnor som Kurt Rosenwinkel, Stacy Kent, Benny Golson och Cecile Norby. De trivdes bra i varandras sällskap och har därefter gjort många konserter på stora jazzklubbar och festivaler runtom i Europa.


Kirk Lightsey och Daniel Franck European Quartet spelar egna kompositioner och standards. Till konserten på Fasching har de med sig saxofonstjärnskottet Gabor Bolla från Budapest och den svängige trummisen Jeppe Gram från Danmark. En konsert i den amerikanska jazzens anda.


Kirk Lightsey - piano
Daniel Franck - kontrabas
Gabor Bolla - saxofon
Jeppe Gram - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 23 augusti 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad