Menu

Viva Black + Gretli & Heidi

Stockholm

Fasching
tisdag, 3 oktober 2017 kl:18:00

Viva Black + Gretli & Heidi


Redan första gången Filip Augustson hörde de fantastiska systrarna Gretli och Heidi spela på sina glas väcktes idén om att få till ett samarbete mellan egna trion Viva Black och Gretli & Heidi. Samarbetet som tog fart för ett drygt år sedan med två konserter i Reaktorhallen R1 har sedan fortsatt och nu i dagarna släpps deras skiva ”Mal Sirine”. Och visst låter det underbart; klanger som aldrig tidigare hörts utlovas när glasharpa, flaskor, skålar, tallrikar klingar tillsammans med fiol, bas och trummor. Systrarna har just varit på en veckas joddlingskurs i de schweiziska alperna, så lite joddling utlovas också.


Viva Black har tidigare släppt två skivor som båda har hyllats i pressen för sin genreöverskridande musik, bl. a med 4,5 av 5 stjärnor i Downbeat. Gruppens musik har beskrivits som att den passerar gränsen för jazz, klassisk musik och folkmusik - en blandning av genrer där något annat och nytt uppstår i mötet.


Gretli och Heidi - tillika kompositörerna och musikerna Carin Blom och Catharina Backman - har spelat tillsammans i över 25 år. De spelar på glas och flaskor samt använder sina röster som instrument. På på vitt skilda ställen så som klubbar, konserthus, varieté och cirkus har de intagit scener och tidigare även samarbetat med Radiosymfonikerna. En unik kväll på Fasching utlovas när dessa grupper möts!


Eva Lindal - violin
Filip Augustson - bas
Christopher Cantillo - trummor
Carin Blom - glasharpa/skålar/flaskor/sång
Catharina Backman - glasharpa/skålar/flaskor/sång


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 3 oktober 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad