Menu

Marquis Hill Blacktet

Stockholm

Fasching
torsdag, 26 oktober 2017 kl:18:00

Marquis Hill Blacktet


För ett år sedan var trumpetaren Marquis Hill på Fasching och backade upp trumslagaren Makaya McCraven – nu är de tillbaka igen, men den här gången handlar det om Marquis Hill Blacktet.


Chicago är en av de anrika städerna inom jazzens historia. Louis Armstrong, Jelly Roll Morton och andra satte agendan under tidigt 1900-tal. Efter det följde storheter som Art Ensemble of Chicago och Herbie Hancock. Själv kanske han inte är riktigt där än, men faktum är att Chicago-sonen Marquis Hill har blivit ett av de hetaste namnen i amerikansk jazz ända sedan han kammade hem förstapriset i Thelonious Trumpet Competition år 2014 – vilket förutom en ansenlig prissumma också gav honom skivkontrakt med Concord Records.


På senaste skivan, The Way We Play, blandade han Theolonious Monk-klassiker som ”Straight No Chaser”, Herbie Hancock-spår som ”Maiden Voyage” med egenkomponerade stycken. Soundet är modernt och grooveorienterat. Trumpetaren Marquis Hill lånar från traditionell jazz men blandar också in element från hiphop och spoken word.


Line-up:


Marquis Hill – trumpet
Christopher McBride – altsaxofon,
Justin Thomas – vibrafon
Joshua Ramos – bas
Makaya McCraven – trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 26 oktober 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad