Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Marshall Allen

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Marshall Allen's Double Spiral Infinity Quartet


Under flera decennier understödde han den kosmiske Sun Ra och han är fortfarande ledare för gruppen Sun Ra Arkestra. Nu är Marshall Allen tillbaka på Faschings scen i eget namn.


Sommaren 2014 stod Marshall Allen senast på Faschings scen – då som ledare för anrika The Sun Ra Arkestra. En orkester han varit del av ända sedan femtiotalet. Allen har troget förgyllt Sun Ras kosmiska musikaliska vision med diverse blåsinstrument länge. Han har starkt bidragit till att forma och nyansera det legendariska jazzuniversum som stavas The Sun Ra Arkestra.


Men nu står han på scen i ett nytt sammanhang – med sin altsaxofon och en del elektroniska maskiner, uppbackad av ett säkert gäng som ser till att denne frijazz- och avantgardemästare – som är hela 93 år gammal! – får fritt svängrum på scen. Namnet lyder Marshall Allen's Double Spiral Infinity Quartet och nog handlar det om oändlig – tidlös – jazz. Detta är ett helt unikt tillfälle att njuta av Marshall Allens saxofonspel.


Marshall Allen - altsaxofon, casio vl-tone, midisaxofon
Kash Killion - cello, kontrabas, sarangi
Avreeayl Ra - trummor, bambuflöjt, kalimba
KA - piano


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-11-29 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Marshall Allen


Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/functions/gen_artist_info.php on line 55