Menu

Trettondagsblues 2018

Stockholm

Fasching
fredag, 5 januari 2018 kl:19:00

Trettondagsblues


Trettondagsaftonbluesen firar 25 år på Fasching!


Årets artister:
Larry “Mud” Morganfield (US)
Trickbag
Headline Bluesband
Felicia Nielsen


Mud Morganfield född 1954 i Chicago är Muddy Waters äldsta son. Mud började sin musikkarriär bland bluesklubbar på den södra sidan av Chicago, där han spelade en blandning av sin faders material och sina egna låtar.I Memphis 2015 vann Mud en Blues Music Award i kategorin Traditional Blues Album med For Pops: A Tribute to Muddy Waters. När det gäller Muds kapacitet av Muddy Waters låtar utöver sitt eget material, säger Mud:


- Jag började sjunga för att visa världen att pappa lämnade mig här. Jag är stolt över att sjunga hans låtar precis som jag älskar och kommer alltid att vara stolt över honom. Jag är inte Muddy Waters och jag försöker inte att efterlikna honom. Jag är Mud Morganfield men när jag är på scenen känner jag alltid att pappa är med mig och det betyder så mycket att jag kan komma på scenen och hålla hans musik vid liv runt om i världen.


Trickbag rankas som en av Europas toppakter på den europeiska bluesscenen och är kända för att backa upp artister som James Harman, Junior Watson, Kid Ramos, John Németh, Barrelhouse Chuck och många fler.Trickbag består av medlemmar från Stockholm, Järvsö, Helsingfors och London. Med över 23 års turnerande, 7 album och flera utmärkelser och nomineringar under sitt bälte, fick de nyligen spela två gånger på den prestigefyllda Doheny Blues Festival i Kalifornien som enda internationella akt - för 20 000 personer varje gång!


Tommy Moberg - sång
Lars Näsman - kontrabas/sång
Tomi Leino - gitarr/munspel
West Weston - munspel
Per Norin - trummor
Fredrik von Werder - piano


Headline Bluesband från Umeå har funnits i över fem år. Medlemmarna är rutinerade musiker som spelat med många olika band, i olika genrer, men funnit varandra i bluesen. Den blues de spelar står med ena foten i West Coast Bluesen och den andra i den soulfyllda musiken från New Orleans. Vinnare i Swedish Blues Challenge 2016 i Norrtälje och fick representera Sverige vid The European Blues Challenge i Danmark 2017. Juryns motivering löd: ”Med rötterna förankrade i bluesen, ett härligt sväng och en fantastisk scennärvaro och utstrålning!


Johan Öhman - sång/piano
Ulph Johansson - gitarr/sång
Thomas Fredlander - bas
Ulf Sundqvist - trummor


Felicia Nielsen Folk & Blues musiker (f.d. Shoutin´Red) har kallats för "det svenska countryblues-hoppet" och framför prewar-blues, old-time folk och gospel. Med sin ärliga och känslosamma röst som ett eko av den gamla amerikanska musik som inspirerat henne, spelar hon ett rytmiskt och lekfull fingerplockspel som influerats av Memphis Minnie, Leadbelly, och nutida musiker som Jerron Paxton och Frank Fairfield. På festivaler och klubbar runt om i landet är hon en unik soloartist och sticker verkligen ut med sin speciella nisch. Våren 2015 släpptes debutalbumet Introducing: Shoutin' Red på svenska skivbolaget Rootsy, producerat av bluesveteranen och trummisen Bosse Skoglund.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 5 januari 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad