Menu

The Dayna Stephens Group

Stockholm

Fasching
måndag, 12 februari 2018 kl:20:00

The Dayna Stephens Group
Feat. Aaron Parks, Joe Sanders & Greg Hutchinson


Efter att en av hans fastrar donerat sin ena njure kunde den då svårt sjuke Dayna Stephens liv räddas. Sin enorma tacksamhet – mot fastern, livet och musiken – uttrycker han fint på senaste soloalbumet Gratitude (2017). Detta sjunde album är Stephens kanske lugnaste och mest harmoniskt eftertänksamma. Men det är också hans starkaste. Denne saxofonist och kompositör har mognat.


Det märks också i hans relativt nya konstellation The Dayna Stephens Group där han står för huvuddelen av materialet, även om Aaron Parks också bidrar med en rad kompositioner. Tillsammans omfamnar bandet både akustiska och elektroniska texturer samtidigt som de raderar genregränser. Allt för att lyssnaren ska få en unik och intensiv jazzupplevelse.


Som saxofonist har Dayna Stephens också vuxit. Nyligen rankades han som nummer två i kategorin Rising Star – Tenor Sax i ansedda Downbeat Critics Poll. Hans kraftfulla sound och högklassiga solon gör honom till en vass solist. Samtidigt är han en slipad bandledare som tillsammans med övriga musiker ser till att alltid tänka på helheten.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

måndag, 12 februari 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad