Menu

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Stockholm

Fasching
lördag, 7 april 2018 kl:20:00

Thorbjørn Risager & The Black Tornado


Bluesrocksoul i världsklass från Köpenhamn!


Thorbjørns karaktäristiska röst sätter sin prägel på musiken och Tornadon kompletterar honom perfekt. Alla som har sett och hört dem liv - exempelvis någon av de två gånger de har spelat på ett utsålt Fasching - vet hur tajta och proffsiga de är, hur de kombinerar svänget med en stor dos spelgläde och humor.


De är ett tätt sammansvetsat band som har levt tillsammans på landsvägarna och på Autobahn de senaste tolv åren. Hemma i Köpenhamn brukar de landa precis tillräckligt länge för att skriva ihop material till nästa platta. Hittills har det blivit elva album med nästan enbart originalmusik.


Nu är gruppen nominerade till en European Blues Award som bästa bluesband. De har tidigare vunnit två danska Grammisar och även det prestigefyllda Preis der deutschen Schallplattenkritik.


Såhär beskrevs musiken på senaste plattan Change My Game:


- Mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och de går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt. Och som så ofta i sin musik skruvar de upp intensiteten tills hela bandet med sin tighta blåssektion deltar i finalen. Men liksom tidigare lyckas de med konststycket att hålla ihop musiken till en helhet trots den genremässiga variationen. Receptet för detta hittar man både i arrangemanget och i ljudbilden. Som kritikerna brukar kalla det: ”The Risager Sound”!


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.



Thorbjørn Risager & The Black Tornado
2024-10-26 20:00:00
Helsingborg, The Tivoli

Datum / Tid

lördag, 7 april 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

217.5kr - 340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad