Menu

Alice Boman

Stockholm

Fasching
onsdag, 21 februari 2018 kl:20:00

Alice Boman


Efter en tids exil är Alice Boman äntligen tillbaka med nya singeln Dreams från kommande album som släpps nästa år.


Alice Bomans första EP Skisser (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt Waiting den andra mest bloggade låten i världen.


EP II (2014) spelades delvis in i ett hus på landet (samma hus blev också startpunkten för det kommande albumet). Musikskribenter golvades inför hennes ärliga, avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan - indiebolagens Grammisgala - tilldelades hon år 2015 priset Årets kompositör.


Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human och Catfish. I Transparent var låten Waiting en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.


Tre år efter senaste EP:n är Alice äntligen tillbaka med ny musik. Först ut från kommande LP är singeln Dreams. Låten var den första hon skrev efter framgångarna med de första släppen.


- Det känns otroligt kul att släppa något nytt ifrån sig. Och lite läskigt. Men jag har längtat efter det här, att äntligen släppa taget och låta Dreams bli någon annans. Det känns extra fint att den kommer ut först eftersom det är den första låten jag skrev efter den förra EP:n.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 21 februari 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

135kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad