Menu

Georgie Fame, Amanda Sedgwick & Claes Crona Trio

Stockholm

Fasching
tisdag, 30 januari 2018 kl:19:00

Georgie Fame, Amanda Sedgwick & Claes Crona Trio


Georgie Fame är en legend inom jazz och bluesvärlden. Han gjorde stor succé med sina megahits 'Yeh Yeh' och 'Bonnie and Clyde' på 1960-talet. 20 egna skivproduktioner och 14 hit-singlar har Georgie hittills hunnit med. Många av hans hits finns med på konserterna under denna långa turnéperiod som för Georgies del fortsätter direkt till anrika Ronnie Scotts i London.


Amanda Sedgwick, altsaxofonist, sångare, kompositör från Stockholm, har de senaste åren frilansat i Sverige och USA. Hon har gjort fyra egna inspelningar, den senaste ”Volt” fått mycket fin uppmärksamhet. Amanda och Georgie kommer att sjunga ett par duetter förutom att Amanda finns med i kompet tillsammans med trion.


Claes Crona Trio består förutom Claes själv på piano, Hans Andersson på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor. Claes Crona finns med i ett stort antal kompvariationer bakom Svante Thuresson-Viktoria Tolstoy-Peter Asplund-Vivian Buczek-Lill Lindfors-Louise Hoffsten –Roger Pontare och många många fler. Senaste CD-n ”American Standards” med Toots Thielemans som gäst.


Amanda Sedgwick - saxofon
Claes Crona - piano
Hans Andersson - bas
Johan Löfcrantz Ramsay - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 30 januari 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad