Menu

Trummor och Orgel

Stockholm

Fasching
torsdag, 29 mars 2018 kl:20:00

Trummor & Orgel


Trummor & Orgel är odiskutabelt ett annorlunda band. Instrumental orgelpop. Filmmusik i singelformat. Hammond indie. Eller postrock som om det var gjort 1967. Kalla det vad du vill, klart är i alla fall att Trummor & Orgel är två tunga kompositörer/arrangörer med grym karisma och stor musikalitet.


Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns.


Men frihet och begränsning är, i kreativ mening, två sidor av samma mynt: utan ramar kan musik lätt bli obegriplig, men utan frihet blir den stel. Eller om man så vill, Yin behöver sin Yang för att skapa en enhet.


Detta har varit själva ledstjärnan i arbetet med albumet Indivisibility – att hitta balanspunkten mellan det organiska och det elektroniska, det dynamiska och det förutsägbara, förr och nu; jämvikten mellan människa och maskin. Kanske är det temat som gjort att det känts extra viktigt denna gång att albumprocessen fått ta sin tid och bli ovanligt introvert. I slutändan har det handlat om två personer och inga andra, DIY-indie - lika delar kittlande som skräckinjagande.


Helt kompromisslöst, kanske är ordet. Och det slutresultatet blev en skiva som känslomässigt ligger i gränslandet mellan stad och natur.


Staffan Ljunggren - trummor
Anders Ljunggren - hammond


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 29 mars 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad