Menu

Colleen

Stockholm

Fasching
torsdag, 3 maj 2018 kl:20:00

För varje nytt album återuppfinner Colleen sig själv och sin musik. Det gäller även när hon intar en scen.


Från första skivans samplingar (hämtade från hennes omfattande skivsamling), via utforskandet av hur barockinstrument, kristallglas och elektronik fungerar tillsammans, till det att Cécile Schott började sjunga och använda sig av rytmer löper en logisk och intrikat väg som gjort varje nytt Colleen-album till en helt ny upptäckt.


Senaste albumet, A flame my love, a frequency skapade hon som en reaktion på terrordåden i Paris i november 2015. Resultatet är en sorgsen reflektion över våldets handlingar. Men det är också en skiva med hopp, ljus och optimism mitt i det svarta. Den här gången lämnade Colleen sitt favoritinstrument, den barocka viola da gamban, för att uteslutande använda gamla synthar som Septavox och ett Critter and Guitari Pocket Piano tillsammans med röst.


Det sökande och trevande som utmärker Colleens musik gör varje konsert spännande. Wired Magazine har jämfört hennes livespelningar med den känsla en kompositör som Philip Glass besitter och som består i att plocka samman synbart enkla element för att sammantaget låta dem bilda något mycket vackert och komplext.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 3 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad