Menu

Nynningen

Stockholm

Fasching
lördag, 10 mars 2018 kl:20:00

Nynningen


Nynningen återuppstod i samband med en konsert på Pustervik i Göteborg i december 2016 och har gjort ett trettiotal konserter sedan dess. Flera av originalmedlemmarna från början sjuttiotalet är kvar i gruppen. I gruppen ingår numera Thomas Jäderlund och Lisen Rylander Löve, två av den svenska jazzens starka profiler.


Gruppen bildades 1971 och existerade i olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. De tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet med den politiska rockmusik som präglade gruppens fyra skivor. Musikaliskt har gruppen rötterna i bluesen som de inte befriat sig ifrån, men här finns också inslag av rock, visor, kabaret och jazz.


Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: För full hals. Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som en gång bildade Nynningen och som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med Majakovskijprogrammet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst.


Med den nya sättningen av Nynningen förvaltas arvet från sjuttiotalets musikrörelse och samtidigt lämnas stor plats till improvisationer och utveckling av materialet som gör att musiken i högsta grad är relevant i dag.


Bengt Blomgren – elgitarr
Tomas Forssell – gitarrer/sång
Thomas Jäderlund – saxofon/sång
Lisen Rylander Löve – saxofon/sång
Per Melin – trummor/sång
Nikke Ström - bas


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 10 mars 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

206.25kr - 325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad