Menu

Yamandu Costa

Stockholm

Fasching
fredag, 23 mars 2018 kl:20:00

Yamandu Costa


Musikalisk intimitet och scenisk explosivitet. Upplev ett av Brasiliens största musikgenier idag!


Yamandu Costa betraktas av många som ett av Brasiliens största musikgenier i vår tid. Förutom fenomenal virtuos på sin 7-strängade gitarr är han också kompositör, arrangör och en hett eftersökt liveartist, som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter med både närhet och kraft.


Yamandu Costa är den brasilianska musiken personifierad och tar den traditionella choron till helt nya dimensioner. Han vrider dessutom upp intensiteten och komplexiteten i välkända stilar som samba, tango, bossa och milonga. Men trots den hisnande virtuositeten och den musikaliska självklarheten handlar det inte alls bara om akrobatik utan om musik med gedigen grund i latinamerikanska musiktraditioner.


Costa växte upp i en mycket musikalisk familj i staden Passo Fundo i södra Brasilien, där han tog starka intryck av musiken som omgav honom. Dagligen hörde han de klingande traditionerna från Uruguay, Argentina och södra Brasilien. Efter att ha lärt sig grunderna av sin far fortsatte Yamandu Costa att förfina sitt spel för Lúcio Yanel, argentinsk gitarrmästare som bosatt sig i Brasilien.


När han hörde musik av den klassiske kompositören Radamés Gnattali ville Costa fördjupa sig ytterligare i den brasilianska musiken och närstuderade Tom Jobin, Baden Powell, Raphael Rabello bland andra. Ryktet om Costas begåvning spred sig snabbt och som 17-åring gjorde han sin första konsert i São Paulo. Konserten producerades av Estúdio Tom Brazil, en institution som verkar för spridning av scenkonst och annan kultur i Brasilien. Det blev en raketstart för Yamandu Costa som sedan dess har varit en av Brasiliens mest uppmärksammade musiker.


Han har turnerat över hela världen och har samarbetat med flera symfoniorkester i Europa och Latinamerika. Han gjorde två minnesvärda konserter 2008 och 2013 på Uppsala Internationella Gitarrfestivalen och Sveriges Television har visat delar av hans framträdande.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 23 mars 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr - 390

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad